Hautauspalvelut

Autamme teitä kaikissa hautajaisiin liittyvissä järjestelyissä. Olemme tunnettuja korkeasta laadusta ja ystävällisestä palvelusta.

Arkut ja uurnat

Kauttamme kotimaiset, laadukkaat ja ekologiset arkut ja uurnat.

Katso palvelupaketit »

Katso uurnamalleja »

 

 

 

 

VASTUULLISUUS, EKOLOGISUUS, SUOMALAINEN TYÖ

Meille yrityksenä  tärkeitä arvoja ovat myymiemme tuotteiden ekologisuus ja vastuullisuus. Haluamme omalla toiminnallamme tukea suomalaista työtä. Valitsemalla kotimaisen, vastuullisesti ja ympäristöarvot huomioiden valmistetun, arkun ja uurnan, huolehdit osaltasi suomalaisen työn ja ympäristön hyvinvoinnista. Käytämme valikoimassamme kotimaisen SHT-tukun valmistamia arkkuja ja uurnia.

TIETOA TUOTTEISTAMME
SHT-TUKKU OY

SHT on jo 65-vuotias arkkuvalmistaja. Olemme onnistuneet siirtämään perinteisiä taitoja ja kokemusta yli vuosikymmenten, sukupolvilta toisille. Tänään olemme Suomen merkittävin arkunvalmistaja ja työllistämme yhteensä noin 120 henkilöä Punkalaitumella ja aluepisteissämme. Liikevaihdostamme yli 40 % kuluu työntekijöidemme palkkoihin, jolloin merkittävä osa rahoista jää kotimaiseen kulutukseen. Vastuullisella toiminnallamme pyrimme luomaan taloudellista hyvinvointia monelle taholle.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN TUOTANTO

Ennen aikaan arkut tehtiin kotona tai pienissä puusepänverstaissa. Nykyisinkin suuri osa valmistuksesta on käsityötä. Kun kotimainen honka tulee tehtaallemme, mitään ei heitetä hukkaan: arkunteosta ylijäävät palat hyödynnetään pienempiin tuotteisiin, esimerkiksi ekologisiin kukkasidontakahvoihin. Työstön eri vaiheissa syntynyt puru ja pienkappaleet poltetaan energiaksi, jolla lämmitetään SHT:n rakennukset ja vielä läheistä kouluakin.

Tuotteidemme valmistus kotimaassa vaikuttaa myös kuljetusmatkoihin, jotka ovat lyhyempiä kuin esimerkiksi Virosta tuotujen arkkujen kuljetusmatkat. Suunnittelemme kuljetukset tarkasti ja pyrimme pitämään kierrokset mahdollisimman järkevinä ympäristön kannalta.

VASTUULLISESTI LUONNOSTA LUONTOON

Arkku palautuu aina luonnon kiertoon. Siksi on tärkeää, että käytettävät materiaalit ovat luontoystävällisiä ja maatuvia. Valmistuksessamme käytämme vain kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta, suomalaista honkaa sekä sertifioitua tammea, koivua ja tervaleppää. Pintakäsittelyaineet ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Työtapojen ja materiaalien kehitystyö on jatkunut jo vuosikymmeniä ja jatkuu yhä.

Kaikki  verhoilukankaamme ovat luonnonkuitua – puuvillaa ja pellavaa – tai luonnon muuntokuituja. Meillä on jopa oma kutomo, jossa tehdään arkuissa käytettävät koristenauhat ja tupsut, itse kehrätystä langasta.

Tiedämme ja tunnemme sekä tuotteidemme alkuperän että tekijät.

Lue lisää SHT-tukun tuotteista ja SHT-tukusta yrityksenä: www.SHT-tukku.fi

 

Arkut ja uurnat hautauspalvelu

Toimistollamme on näytillä laaja valikoima erilaisia arkku- ja uurnamalleja

Katso palvelupaketit »

Katso uurnamalleja »

 


Kuljetuspalvelut

Hoidamme kaikki vainajan kuljetukset arvokkaasti ja hienotunteisesti. Omaiset voivat halutessaan olla mukana jättämässä hyvästejä ja saattamassa sairaalasta kappelille.
 

Vainajan kuljetus

Muistotilaisuudet / pitopalvelut

Muistotilaisuus on viimeinen juhla, jossa edesmennyt läheinen on läsnä muistoin, puhein, lauluin ja valokuvin.

Huolehdimme maittavasta kotitekoisesta ruuasta ja herkullisista kahvileivistä tarjoiluineen osaavasti ja ammattitaidolla. Tarjottavat voidaan suunnitella toivomustenne mukaisesti tai voitte tutustua toimistossamme valmiisiin ehdotelmiin.

Autamme myös kuolinilmoituksen ja käsiohjelmien laatimisessa. Kauttamme hoidetaan myös valokuvaaja ja esiintyjä tilaisuuksiin.

Muistotilaisuus voidaan pitää seurakuntasaleissa tai kotona.

Tavoitteenamme on, että muistotilaisuudesta jää lämpimät ja lohduttavat muistot.
 


Hautakivet ja kaiverrukset

Hautakivi on ajaton muistomerkki, joka kertoo eletystä, ainutkertaisesta elämästä ja jonka äärellä voimme hiljentyä muistoihin.
Hautakiven kauneus syntyy harkituista yksityiskohdista ja huolella tehdyistä valinnoista. Suunnittelu on hyvä aloittaa kiven koon ja muodon harkinnasta, jossa käynti hautausmaalla usein auttaa. Hautakiven kokoon liittyvistä määräyksistä saa tietoa seurakunnan hauta-asiain toimistosta.

Välitämme Puijon Kiven hautakiviä kaikkialle Suomeen valmiiksi asennettuina.

Kauttamme on saatavissa myös kaiverruspalvelu hautakivien lisäkaiverruksille.
 


Perunkirjoitukset

Perunkirjoitus täytyy toimittaa jokaisen Suomessa asuneen henkilön kuoleman jälkeen. Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta.

Toimitusvelvollisuus on sillä kuolinpesän osakkaalla, jonka hoidossa vainajan jäämistö on.

Perukirjaa varten täytyy hankkia mm. virkatodistuksia ja vainajan sukuselvitys.

Perunkirjoitus kannattaa antaa asiantunteviin käsiin, jotta se sujuu virheettömästi ja vaivattomasti.
Kauttamme saat lakimiehen tekemän perunkirjoituksen.
 


Kukkasidonnat

Sidomme arkkukoristeet, kukkalaitteet, hautakimput, kappelikoristeet ja muistotilaisuuden kukka-asetelmat toiveidenne mukaan. Muistolauseita »

 


Ennakkosopimus hautaamisesta

Hautaustestamentin avulla on mahdollista etukäteen suunnitella ja sopia hautausjärjestelyistä.
Jäljelle jäävien omaisten tehtävää helpottaa suuresti, jos vainaja on eläessään esittänyt omia hautajaisiaan koskevia toivomuksia.

Hautaustestamentti laaditaan liikkeessämme. Tuotteet ja palvelut voidaan halutessa hinnoitella hautaussuunnitelmaan nykyhetken kustannuksin. Näin saadaan selville, mitä halutun sisältöiset järjestelyt tänä päivänä maksaisivat ja mikä summa on vähintään talletettava omalle tilille.